Online versie

Nieuws voor leraren economie 01.10.2014
Kranten met korting

Dag $$first name$$ $$last name$$

De Nationale Bank organiseert een studiedag voor leraren economie. Het Museum van de Nationale Bank ontvangt leraren op zijn tijdelijke locatie. Je kan goedkopere krantenabonnementen nemen en ook Trends lees je voordeliger. Met Paul De Grauwe verken je de limieten van de markt.

 

Inhoud
Nieuwe kijk op nationale rekeningen (studienamiddag, gratis, Brussel)

De nationale rekeningen vervullen een belangrijke rol in het economische leven. Ze zijn de bron van alle cijfers die de toekomst van de staten bepalen (bbp, productiviteit, spaargeld, overheidsfinanciën), met soms heel belangrijke gevolgen voor de burgers. In 2014 treedt het Europees Systeem van Rekeningen ESR 2010 in werking, wat een aanzienlijke impact heeft op heel zichtbare cijfers, zoals het bbp of de ratio van de overheidsschuld. 2014 wordt in België ook gekenmerkt door de vervanging van het oude statistische platform Belgostat door de nieuwe toepassing NBB.Stat. Voor de praktijkgerichte workshop waarin deze toepassing wordt bestudeerd, worden de deelnemers verzocht hun eigen draagbare computer mee te brengen (geen tablet).

 
Auditorium van de Nationale Bank van België - Warmoesberg 61 - 1000 Brussel (op 5 minuten wandelafstand van het station Brussel-Centraal)
Het museum van het geld (lerarennamiddag, Brussel)

Het Museum van de Nationale Bank van België is verhuisd. Neem een kijkje in de vernieuwde zalen en je ontdekt wat het Tijdelijk Museum te bieden heeft aan leraren en leerlingen van het secundair onderwijs. Op de lerarennamiddag krijg je bij koffie en een koek uitleg over het pedagogische aanbod. De gids maakt je tijdens een rondleiding duidelijk waarom een uitstap naar het Museum van het geld te overwegen valt.

 
woensdag 19 november 2014 - lerarennamiddag (om 14 en om 15 uur, duur: 1 uur) - gratis voor leraren secundair onderwijs en gezinsleden - inschrijven: museum@nbb.be
Tijdelijk Museum van de Nationale Bank van België - de Berlaimontlaan 3 - 1000 Brussel - www.nbbmuseum.be
Korting op krantenabonnementen

De Tijd heeft veel aandacht voor ondernemen, personal finance en beleggen. Tijdens het weekend krijg je een flinke portie cultuur. Het magazine Sabato duikt elke week in design, mode, reizen, en gastronomie. De Standaard brengt nieuws uit de hele wereld. Met bijlagen als dS2, De Standaard der Letteren, Cultuur&Media, Economie, Wonen&Reizen, Magazine en dSWeekblad. Het Nieuwsblad heeft naast het algemene nieuws een extra focus op sport en regio. Op zaterdag krijg je drie bijlagen geserveerd: Magazine, Fan! en Check!. De Morgen is je dagelijkse leverancier van nieuws, inzicht, duiding en opinie. Met bijlagen als Boeken, Media.com, Zeno, Reporter en DM Magazine. In Het Laatste Nieuws lees je dagelijks het nieuws van de dorps- tot de wetstraat, met uitgebreid regio- en sportnieuws en de weekendkrant Nina.

 
Maak kennis met 'Trends' (korting)

Trends brengt business- en financenieuws. Ondernemers en managers getuigen over successen en tegenvallers. Bizz brengt iedere week tips, adviezen en inspiratie voor de professional. In Moneytalk vind je praktische informatie en advies voor het beheren van je persoonlijke financiën.

 
De limieten van de markt (boek, win)

Na een decennialange triomftocht is het kapitalisme goed op weg om zichzelf te vernietigen. Kernproblemen als klimaatverandering en groeiende inkomensongelijkheid illustreren de onvermijdelijke externe en interne limieten van de markt. Enkel de overheid lijkt een oplossing te kunnen bieden. Maar ook de staat zal op grenzen botsen en op haar beurt de weg effenen voor een comeback van de markt. Met zijn nieuwe boek levert Paul De Grauwe een bijdrage aan het debat over de houdbaarheid van ons marktsysteem.

 
Wil jij kans maken op een gratis exemplaar van dit boek? Mail je naam, adres en lerarenkaartnummer naar wedstrijd@lerarenkaart.be. Geef je mail als onderwerp ‘De limieten van de markt’

Een nieuwe outfit? Bij e5 krijg je als leraar tussen zaterdag 18 en zaterdag 25 oktober 2014 twintig procent korting op de complete dames- en herencollectie. Neem deze persoonlijke uitnodiging en je lerarenkaart mee naar een e5-winkel in je buurt of surf naar www.e5mode.be en vul bij het afrekenen het barcode-nummer in van de persoonlijke uitnodiging. Niet cumuleerbaar met andere acties en/of kortingen.

Win een reischeque van 500 euro met de online wedstrijd.

Volg de lerarenkaart op Facebook.  
Volg de lerarenkaart op Twitter.
 
Online versie

Ik wil geen nieuwsbrieven meer ontvangen
Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je je voor deze service aanmeldde. De nieuwsbrieven van de lerarenkaart informeren over nieuwe kortingen, vipdagen voor leraren, uittips. Je krijgt lestips, vormingstips, leestips en links naar interessante sites. Met de wedstrijden kan je interessante prijzen winnen. Deze nieuwsbrief richt zich vooral tot leraren economie, handel en bedrijfsbeheer (en tot al wie interesse heeft voor deze domeinen).

Colofon
© Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming
Verantwoordelijke uitgever: Micheline Scheys, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel
Redactie en vormgeving: Geert Neirynck