Nieuwsbrief van Joyce Meyer, november 2014
Angst remt je af
De stem trilt, de knieën knikken, het hart bonst
Beste vrienden,

In het Engels bestaat er een spreekwoord dat je als volgt zou kunnen vertalen: “Spreek de waarheid, ook al trilt je stem”. Ik houd van deze uitdrukking omdat het gaat over het doen wat juist is, ongeacht de angst die je misschien voelt.

Waarschijnlijk weet je al dat angst meer doet dan alleen je stem te laten trillen. Ik wil dus nog een stapje verder gaan: “Spreek de waarheid, ook al trilt je stem, knikken je knieën, bonst je hart, breekt het angstzweet je uit, tollen je gedachten. Als God je roept om iets te doen, laat je dan niet tegenhouden. Doe het gewoon ondanks je angst!”

Video over dit artikel
Het maakt niet uit wat de omstandigheden zijn of wat je gevoelens je vertellen. Je kunt elke angst doorstaan en je kunt elk gevoel van vrees en intimidatie overwinnen. Je kunt een gedurfd, vreugdevol, dapper en overwinnend leven leiden! In Gods Woord staat: “Ik zocht de Heer en Hij gaf antwoord, Hij heeft mij van alle angst bevrijd” (Psalm 34:5).

Doorgaan ondanks angst

Dit vers is een geweldige bemoediging voor ons omdat het laat zien dat angst niet het laatste woord heeft in ons leven. God heeft het laatste woord. Hij zal je van elke angst bevrijden! Hij wil dat we het leven hebben waarvoor Jezus aan het kruis heeft betaald. We zijn allemaal weleens bang op bepaalde momenten in het leven: dat is gewoon de menselijke natuur. Je zult nooit volledig gevoelens als nervositeit, twijfel of angst uit je leven kunnen bannen. Maar je hoeft niet toe te geven aan die angst. Zoals met alles in het leven heeft God je een keuze gegeven: je kunt de angst doorstaan of je kunt verlamd raken door de angst.

Veel mensen komen niet meer vooruit op het moment dat ze zich angstig voelen. Ze laten zich door angst verstijven waardoor ze niet meer van het leven kunnen genieten. De uitdaging lijkt te groot, het conflict te intimiderend, de beslissing over een carrièrestap te gewaagd, het nieuwe avontuur te riskant. In plaats van in geloof de angst te overwinnen en actief te worden, verstarren ze door de angst.


Het is verdrietig als dat gebeurt want elke keer als je toegeeft aan angst loop je iets goeds, wat God voor je heeft, mis. Ik spreek uit ervaring. Toen ik voor de eerste keer voor een vrij groot publiek van ongeveer negenhonderd mensen sprak, klopte mijn hart in mijn keel. De angst snoerde letterlijk mijn keel dicht. Toen ik mijn mond opende, kwam er alleen een zacht, piepend geluid uit. Op dat moment moest ik een belangrijke keuze maken; een keuze die mijn bestemming zou beïnvloeden. Ik kon òf luisteren naar de leugens van de vijand en denken: “Wat doe ik hier? Ik ben hier niet geschikt voor. Deze uitdaging is te groot voor mij. Ik geef het op!” Of ik kon de angst in geloof doorstaan en tegen mezelf zeggen: “God is bij mij. Hij zal me de kracht geven die ik nodig heb. Hoe ik me ook voel, ik ga door. God zal mij helpen te doen wat ik moet doen!”

Je staat misschien voor dezelfde beslissing in uw leven, ook wanneer je situatie misschien anders is dan die van mij, Misschien sta je ten opzichte van je gezin, werk, relaties of financiën voor dreigende problemen. Als je te maken hebt met angst kun je kiezen tussen toegeven of doorgaan.

Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik, met Gods hulp, er voor gekozen heb door te gaan in geloof. Ik nam diep adem, schraapte mijn keel en probeerde het nog eens. God zegende mij om mijn geloof en die eerste bijeenkomst werd een succes. Inmiddels grijp ik elke mogelijkheid die God me geeft met beide handen aan, omdat ik zeker weet dat als God mij roept om iets te doen, Hij mij hiervoor zal toerusten.

En het goede nieuws is: dit geldt ook voor jou! Je kunt elke mogelijkheid die God je geeft met beide handen aangrijpen omdat Hij je zal toerusten met de kracht en moed die je nodig hebt. Laat je niet tegenhouden door angst. Je kunt angst voelen en het toch doen!

Volg ons op Facebook
Vergeet niet dat de genade en liefde van God groter zijn dan elke angst en elk obstakel dat voor je ligt of de ervaringen die achter je liggen. Door Christus kun je de angst in jouw leven verslaan. Je kunt moedig zijn en een succesvol, vervuld leven leiden!

Waar je op dit moment ook mee te maken hebt, als je je angstig voelt, hoef je niet aan deze gevoelens hoeft toe te geven. Vertrouw op God, kies ervoor te leven in geloof en zet door. God zal elke stap op je levensweg bij je zijn.
P.S. Neem vandaag nog de stap om je angsten te overwinnen.

Voor donaties: IBAN: NL46 INGB 0006 4028 41 - BIC: INGBNL2A
Direct naar online donatie

Joyce Meyer Ministries - Postbus 3114 - 6802 DC Arnhem

Telefoonnummer: 026 20 22 100 - contact@joyce-meyer.nl
www.joyce-meyer.nl


Ik wil deze nieuwsbrief niet meer ontvangen.