DPD slogan

DPD směrovací databáze
Vážení zákazníci,
s ohledem na úpravu procesu aktualizace naší interní směrovací databáze jsme pro Vás připravili zcela nový způsob a logiku procesu nahrávání souborů s informacemi o směrování. Díky tomu bychom bychom měli dosáhnout lepší efektivity sítě, predikce doručení zásilek a také budeme schopni lépe reagovat na možné krizové situace a změny v doručování, například díky restrikcím na některé destinace v souvislosti se současnou pandemickou situací.

Detailní popis naleznete na následujícím odkazu.

Bohužel již není technicky možné poskytovat směrovací informace v dosavadním formátu ROUTES. Aby se vás ale změna dotknula co nejméně, poskytujeme formát strukturou co nejpodobnější možný. Obsahuje informace potřebné k uvedení směrování na přepravní štítek, a to včetně nově požadovaných nových údajů. Nově také umožňuje validaci povoleného kódu služby vůči platnému PSČ v cílové zemi.

Nová logika nahrávání souborů dále umožňuje stáhnout si aktuální informace pouze pro zemi, která je pro Vás relevantní. Nejen, že již nebudete muset stahovat informace o všech zemích, ale ušetří Vám to i místo na disku. Přehled všech zemí naleznete ve vytvořeném seznamu na našem FTP serveru, jehož aktualizaci si můžete také zautomatizovat. S tím Vám ráda pomůže naše technická podpora.

Prosíme Vás, abyste věnovali zvýšenou pozornost uvedenému datu ve jménu každého souboru. Nově dochází k jejich aktualizaci jednou týdně. Věříme, že všechny výše uvedené novinky a změny budou mít pozitivní dopad na naši vzájemnou spolupráci. V případě jakýchkoli dotazů neváhejte kontaktovat naši technickou podporu na adrese mojedpd@dpd.cz

S pozdravem,

DPD